Kana-baklažaanivorm tomati ja mozzarellaga
1Vaja läheb:
800 g Kekava kanafileed |
4 baklažaani |
200 g mozzarellat (mitte vees, vaid vaakumpakendis) |
soola, pipart |
oliiviõli |
*serveerimiseks rohelist salatit ja röstitud ciabattat või lavašši |
Marinaad kanale: |
pool klaasi oliiviõli |
poole sidruni mahl |
1 sl suhkrut või 2 sl agaavisiirupit |
1 tl vürtsköömnepulbrit |
4 sibulat, kooritud, sektoriteks lõigatud |
1 tl kuivatatud oreganot |
1 sl soola |
pipart |
Tomatikaste: |
800 g purustatud konservtomateid |
4 küüslauguküünt |
2 sibulat |
1 tl kuiv. oreganot |
Värsket basiilikut 6-7 lehte |
800 g kikerherneid |
Soola, pipart |
Suts suhkrut |
4 sl oliiviõli |
Valmistamine
Lõika kanafileed pikupidi õhukesteks umbes 1 cm paksusteks viilakateks. Aseta kaussi ja lisa kõik marinaadi komponendid. Sega korralikult läbi ja jäta vähemalt paariks kolmeks tunniks külma marineeruma. Kõige parem oleks kanad eelmisel õhtul juba marinaadi panna.
Valmista tomatikaste. Selleks prae oliiviõlis hakitud sibul ja küüslauk. Lisa purustatud tomatid ja ½ klaasi vett. Hauta vaikselt umbes 15 min. Maitsesta soola, pipra, suhkru, oregano ja basiilikuga. Lisa kikerherned, sega läbi ja hauta veel 5 min. Kontrolli maitsestust.
Lõika baklažaanid 1 cm paksusteks ratasteks ja prae oliiviõlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Maitsesta soola ja pipraga.
Prae kanafileed kuumal pannil mõlemalt küljelt kuldpruuniks.
Aseta ahjuvormi põhja pooled baklažaanivillud ja siis kõik kanafileed. Kata poole koguse tomatikastmega, lisa kiht baklažaane ja siis viimane kiht tomatikastet. Küpseta vormi 200 C juures umbes 30 min, siis võta vorm ahjust välja ja lisa peale mozzarella viilud. Küpseta grillrežiimil kuni juust on sulanud ja pisut pruunistunud.
Serveeri vormi värske salati ja krõbeda saiaga.
Retsepti autor: Anni Arro
8 inimesele