Kanahautis aedubade ja seentega
2Vaja läheb:
500 g aedube ehk Türgi ube |
500 g Kekava broileri kintsutükke (naha ja kondita) |
2 sl oliiviõli |
2 küüslauguküünt |
250 ml kanapuljongit |
1 tops suitsujuustuga Merevaiku VÕI 2 dl 35% koort ja 2-3 sl riivitud suitsujuustu |
suur peotäis meelepäraseid seeni (puravikud, kukeseened, kitsemamplid vmt.) |
tükike võid seente praadimiseks |
soola, pipart |
värsket peterselli |
Valmistamine
Keeda soolaga maitsestatud vees oad just-just pehmeks. Selleks kulub umbes 20 minutit. Nõruta ja jäta ootele.
Sel ajal kui oad keevad, tükelda broilerikintsud väiksemateks tükkideks. Vajuta küüslauguküüned noaga puruks ja haki peeneks. Kuumuta suuremal pannil õli. Prae kanatükke koos küüslauguga, kuni kana pealispind on saanud värvi. Maitsesta soola ja pipraga. Vala haudepotti.
Puhasta pann ja kuuumuta seal tükike võid. Prae seened selles läbi, maitesta soolaga ja jäta koos ubadega ootele.
Lisa haudepotis olevatele kanatükkidele kanapuljong. Kata pott kaanega ja hauta madalal kuumusel u 20 minutit, kuni kana on täiesti pehme. Lisa tops Merevaiku (või vahukoor ja riivitud suitsujuust) ja sega, kuni juust on täiesti sulanud ja moodustab koos kanapuljongiga mõnusa kreemja kastme. Lisa hautisele oad ja sega õrnalt läbi. Maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga. Raputa peale värsket hakitud peterselli.
Autor: Mari-Liis Ilover
4 inimest
45 minutit