Kanamaksasalat
2Vaja läheb:
500 g kanamaksa |
1 klaas karboniseeritud mineraalvett |
1 klaas sidrunimahla |
Must pipar |
Basiilik |
Punane sibul |
Mõned seedripähklid |
Oliiviõli |
Salat |
Küüslauguküüned |
Näputäis soola |
1 paprika |
Valmistamine
Vala kaussi klaas mineraalvett ja pool klaasi sidrunimahla. Maitsesta näputäie soolaga ja musta pipraga. Lisa valminud marinaadile kanamaks ja lase marineerida ligikaudu 1 tund.
Kana marineerimise ajal lõigu valmis basiilik, paprika, küüslauk ja salat. Pane lõigutud toiduained eraldi kaussi.
Kastme valmistamiseks sega omavahel ülejäänud pool klaasi sidrunimahla ja õli. Lisa näputäis soola ja must pipar.
Peale kanamaksa marineerimist tõsta maks marinaadist välja ja prae pannil 5-7 minutit. Kui see on valmis, siis lisa kana kaussi koos värskete koostisosadega, sega kõik kokku ja lisa kaste.
Head isu!
Retsepti autor: Kekava tootesaadik ja blogi “Puust laual” autor Kristina Pišniukaitė