Kekava hiinapärane kana
1Vaja läheb:
Kana ja marinaad: |
3 Kekava kanafileed |
1 tl pruuni suhkrut |
2 tl tärklist |
1 sl sojakastet |
Sool, pipar |
Kastmed: |
50 g sojakastet |
2 sl pruuni suhkrut |
4 küüslauguküünt |
2 sl jahu |
1 sl riisiäädikat |
2 sl röstitud seesamiõli |
Valikuline: |
Riis |
1 väike brokkoli |
1 paprika |
1 porgand |
Seesamiseemned |
Praeõli |
100 ml vett |
1 laim |
Valmistamine
- Sega kokku kõik marinaadi koostisosad ja lisa Kekava kana ning lase seejärel 1 tund marineerida.
- Köögiviljade valmistamiseks: lõika brokkoli tükkideks, lisa viilutatud paprika ja porganditükid.
- Valmista kaste – sega omavahel kokku kõik kastmeks vajalikud koostisosad.
- Lase õli pannil kuumaks ja lisa kana ja pool kastmest. Prae kuni kana on küpsenud.
- Lisa kanale köögiviljad, ülejäänud pool kastmest ja 100 milliliitrit vett.
- Sega toitu pannil kuni kaste muutub paksemaks.
- Kaunista toitu seesamiseemnetega ja serveeri koos riisiga (või küpsetatud riis praemunaga, seesamiõli ja sojaga).
Retsepti autor: Kekava tootesaadik ja blogi “Puust laual” autor Kristina Pišniukaitė