Kleepjas kana
6Vaja läheb:
u 550 g Kekava koivatükke |
Marinaad: |
1-2 cm ingverit |
3 küüslauguküünt |
1 tšillikaun |
3 sl sojakastet |
3 sl vedelat mett |
soola |
lisaks seesamiseemneid ja rohelist sibulat või murulauku |
Valmistamine
Koori ingverijupp ja riivi. Riivi või pressi purustajas katki küüslauguküüned. Haki tšilli. Sega kõik marinaadi ained omavahel. Puista ka veidi soola sisse. Soja on niigi soolane, nii et palju soola tarvis pole, aga ainult sojaga tundusid mulle toit jällegi veidi mage. Lisa kanatükid ja sega marinaadiga korralikult läbi, nii et kõik kanatükid oleksid marinaadised. Nad ei pea marinaadis ujuma, peaasi, et sellega kokku puutuksid. Kasutan ise marineerimiseks zip-lock kotte, mis mõeldud toidu valmistamiseks, tõesti mugav on. Lase tunnike külmkapis maitsestuda.
Tõsta kanatükid ühe kihina madalasse ahjuvormi ja vala neile kogu marinaad, niipalju, kui vähegi seda kleepjat vedelikku kätte saad.
Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Kui kanatükid on 15 minutit ahjus olnud, tõsta vorm korraks välja ja pööra kanatükid ümber. Nirista ümberpööratud kanatükkidele kastet (seda peaks nüüd olema tekkinud rohkem, kuna kanatükkidest eraldub küpsetamisel rasva ja vedelikku) ja küpseta veel 15 minutit.
Kui kanatükid on küpsed, määri nad korralikult kokku vahepeal tekkinud paksu, kleepja ja maitsva kastmega ning tõsta lauale. Puista peale seesamiseemneid ja rohelist sibulat (mida mul paraku pildi tegemise ajal polnud, seega napsasin peenralt hoopis murulauku). Kõrvale sobib hästi riis ja värske salat.
Autor: Mari-Liis Ilover
umbes kolmele
45 minutit
1 tund 45 minutit