Panniroog kana, põldubade ja salveiga
2Vaja läheb:
2 Kekava kanafilee tükki |
400 g põldoakaunu |
1 sl võid |
1 sl oliiviõli |
3 küüslauguküünt |
10 suuremat salveilehte+lisaks väike peotäis eraldi praadimiseks (kui soovid) |
200 ml 35% koort |
1 tl riivitud sidrunikoort |
1 tl sidrunimahla |
soola, musta pipart |
Valmistamine
Alusta põldubade ettevalmistamisest. Puhasta oad kauntest. Kuumuta potis vesi keema ja keeda ube paar minutit. Kurna, loputa kiiresti sõelal külma vee all ja lase nii palju jahtuda, et saad neid käsitseda. Nüüd eemalda iga oa ümbert koor. Kui koor ei ole väga paks, saad seda teha lihtsalt pigistades. Paksema koore korral pead võib-olla koorima. Nii või teisiti pole see midagi hullu, mõnus nokitsemine. Jäta ilusad erkrohelised oad ootele.
Kuumuta suuremal pannil või ja oliiviõli. Haki küüslauguküüned. Lõika kanafileed lapiti keskelt pooleks, nii et saad õhemad steigid. Tambi neid läbi toidukile mõlemalt poolt lihahaamriga. Pruunista kanatükid pannil mõlemalt küljelt. Vahepeal, enne ümber keeramist lisa pannile ka hakitud küüslauk. Vala pannile ka koor. Maitsesta soola ja musta pipraga. Hauta kaane all 5 minutit. Lisa salveilehed (kui on väga suured, võid väiksemaks hakkida), oad, sidrunikoor ja -mahl. Hauta kaane all veel 5 minutit. Maitse ja kui tarvis, lisa soola-pipart.
Eriti pühendunud salveifännid võivad veel lisaks eraldi pannil võis salveilehti toidule juurde praadida. Need lähevad praadides nii mõnusalt krõbedaks ja maitsevad imeliselt.
Paku pannirooga kosos tomatisalati ja värskete kartulite, riisi, pasta või muu meelepärase lisandiga.
Autor: Mari-Liis Ilover
4 inimest
45 minutit