
Teriyaki kana salat





Vaja läheb:
Salati jaoks läheb tarvis: |
Mõni lemmiksalat |
Pool avokaadot |
Sidrunimahl |
Oad |
Sool, pipar |
1 Kekava kanafilee |
Seesamiseemned |
Kastme jaoks läheb tarvis: |
50 g. sojakastet |
25 g. vett |
1 s riisiäädikat |
1 sl pruuni suhkrut |
0,5 tl küüslaugupulbrit |
0,5 tl ingveripulbrit |
2 sl oliiviõli |
Valmistamine
Kastme valmistamiseks sega kokku kõik kastme jaoks vajalikud koostisosad, välja arvatud õli.
Võta ette kana, maitsesta soola, pipra ja kastmest poolega ning lase marineerida vähemalt pool tundi.
Kana küpsetamiseks pane see praepannile ja küpseta 190 kraadi juures umbes 12 minutit. Pärast küpsetamist lõika kana lahti ja kontrolli, et see oleks hästi küpsenud – liha peaks olema läbinisti valge.
Järgmiseks prae ära oad.
Aseta taldrikule salat, avokaado (avokaado ilusana hoidmiseks piserda sellele sidrunimahla), praetud oad ja kana.
Maitsesta soola ja pipraga.
Sega ülejäänud kastmega 2 supilusika täit oliiviõli, lisa kaste salatile ja kaunista seesamiseemnetega.
Head isu!
Retsepti autor: Kekava tootesaadik ja blogi “Puust laual” autor Kristina Pišniukaitė.
