Teriyaki potikana

1 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 5 1

Vaja läheb:
4 portsjoni valmistamiseks läheb tarvis
2-3 Kekava kanafileed
200 g pikateralist riisi
Konserveeritud ananassi
Oliiviõli
Seesamiseemneid
Sibulat
Teriyaki kastme jaoks läheb tarvis:
60 g sojakastet
30 g suhkrut
1 sl riisiäädikat
1 sl seesamiõli
1 sl magusat tšillikastet
1 tl küüslaugupulbrit
0,5 tl purustatud ingverit
Sool, pipar
1 tl tärklist
Valmistamine
  1. Sega kõik Teriyaki kastme koostisosad ühtlaseks kastmeks.
  2. Lõika kanafilee õhukesteks tükkideks.
  3. Tõsta kana kaussi ja lisa sellele kolmandik kastmest ning lase sel marineerida vähemalt 1 tund.
  4. Lisa ananassikonservist vedelik riisile nii, et vedelikku oleks kokku 600 milliliitrit.
  5. Kui kana on marineeritud, siis võta pott ja alusta roa valmistamist.
  6. Lisa ülejäänud Teriyaki kaste pannile ning sega madalal kuumusel seni, kuni see on paksenenud. Seejärel kalla kaste kaussi.
  7. Vala pannile oliiviõli ja lisa kana praadimiseks. Küpseta kana mõlemalt küljelt 3 minutit.
  8. Vala riis ja ananassimahl pannile ning lisa nüüd ka ananass ise. Keera kuumus madalamaks ja kata pann kaanega. Keeda 12 minutit.
  9. Lisa riisile Teriyaki kastmega maitsestatud kana, kata kaanega ning hauta veel 10 minutit.
  10. Võta kana kõrvale ülejäänud Teriyaki kaste ning serveeri seesamiseemnete ja rohelise sibula tükkidega.

Retsepti autor: Kekava tootesaadik ja blogi “Puust laual” autor Kristina Pišniukaitė

Tagasi retseptide juurde

HINDA RETSEPTI
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Kraunama...