Teriyaki potikana
1Vaja läheb:
4 portsjoni valmistamiseks läheb tarvis |
2-3 Kekava kanafileed |
200 g pikateralist riisi |
Konserveeritud ananassi |
Oliiviõli |
Seesamiseemneid |
Sibulat |
Teriyaki kastme jaoks läheb tarvis: |
60 g sojakastet |
30 g suhkrut |
1 sl riisiäädikat |
1 sl seesamiõli |
1 sl magusat tšillikastet |
1 tl küüslaugupulbrit |
0,5 tl purustatud ingverit |
Sool, pipar |
1 tl tärklist |
Valmistamine
- Sega kõik Teriyaki kastme koostisosad ühtlaseks kastmeks.
- Lõika kanafilee õhukesteks tükkideks.
- Tõsta kana kaussi ja lisa sellele kolmandik kastmest ning lase sel marineerida vähemalt 1 tund.
- Lisa ananassikonservist vedelik riisile nii, et vedelikku oleks kokku 600 milliliitrit.
- Kui kana on marineeritud, siis võta pott ja alusta roa valmistamist.
- Lisa ülejäänud Teriyaki kaste pannile ning sega madalal kuumusel seni, kuni see on paksenenud. Seejärel kalla kaste kaussi.
- Vala pannile oliiviõli ja lisa kana praadimiseks. Küpseta kana mõlemalt küljelt 3 minutit.
- Vala riis ja ananassimahl pannile ning lisa nüüd ka ananass ise. Keera kuumus madalamaks ja kata pann kaanega. Keeda 12 minutit.
- Lisa riisile Teriyaki kastmega maitsestatud kana, kata kaanega ning hauta veel 10 minutit.
- Võta kana kõrvale ülejäänud Teriyaki kaste ning serveeri seesamiseemnete ja rohelise sibula tükkidega.
Retsepti autor: Kekava tootesaadik ja blogi “Puust laual” autor Kristina Pišniukaitė