Kanasupp
4Vaja läheb:
500 g Kekava kanaliha |
1 tl oliiviõli |
1 sibul |
1 küüslauguküüs |
1 punane paprika |
1 tl ingveripulbrit |
Natuke karrit |
Mitu Cayenne pipart |
4 klaasi kanapuljongit |
1 tomatikonserv (ilma koorteta tomatitest) |
1 suur hapu õun |
¼ klaasi väikeseid nuudleid (näiteks "Orzo" nuudleid) |
Väike punane pipar |
Petersell |
Hapukoor |
Valmistamine
Lõika sibul ja küüslauk pisikesteks tükkideks. Puhasta pipar ja lõika see samuti väikesteks tükkideks. Kalla sibul, küüslauk ja pipar kuumaks aetud potti. Prae neid umbes 5 minutit. Järgmiseks võta Kekava kana (mis tuleks eelnevalt lõigata umbes 2 cm paksusteks viiludeks). Lisa kanale ingver. Seejärel võta õun, puhasta see seemnetest ja lõigu pisikesteks kuubikuteks. Pane kana pannile koos õuna, tomati ja puljongiga ja küpseta kõike umbes 20 minutit. Seejärel lisa nuudlid ja küpseta veel 7 minutit. Suppi on kõige maitsvam serveerida hapukoore ja peterselliga.
Head isu!